L-V : 730 - 2200

S-D : 800 - 2200

 11295805_670358473098078_1291936700025657113_n

Dana Ofelia Oprea este tânăra noastră colegă, psiholog clinician, ce își desfășoară activitatea cu multă implicare și pasiune în incinta Centrului SPA Casa EMA. A acumulat experiență în lucrul cu copiii, și nu numai, la cabinetul individual din Satu Mare. A participat la numeroase cursuri din domeniu și se află într-o continuă perfecționare, urmărind cu interes tot ceea ce este nou în domeniul psihologiei, fiind axată în special pe lucrul și terapia cu copiii.

Pe lângă cabinetul individual, ea lucreză și ca psiholog la Centrul pentru Resurse și Referință în Autism ”Micul Prinț” din Bistrița, unde face și evaluări. Este fascinată de meseria sa și vrea să lucreze cât mai mult în acordarea de servicii psihologice copiilor și adolescenților, un domeniu încă slab acoperit la Bistrița.

Programările se fac direct la Psiholog Dana Ofelia Oprea 0742-329.870.

Serviciile oferite în cadrul Cabinetului de Psihologie de la Casa EMA sunt următoarele:

Evaluare psihologică

 • Reprezintă investigarea și evaluarea felului în care funcționează psihicul unei persoane
 • Crează un profil de personalitate și identifică simptome specifice
 • Determină capacitatea unei persoane de a depune sau a face o anumită activitate

Consiliere psihologică

 • Este o relatie de ajutor orientată dinspre consilier spre pacient, o relație cu o durată limitată
 • Consilierea are rol de prevenție și este centrată pe rezolvarea unor probleme punctuale

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

 • Este, de fapt, o combinație a două terapii: terapia cognitivă și terapia comportamentală
 • Se bazează pe teoria conform căreia există o relaţie de reciprocitate între procesele cognitive (ceea ce gândim), emoţii (ceea ce simţim) şi comportamente
 • Este utilizată cu succes pentru a trata o gamă largă de probleme, printre care: tulburări anxioase, depresie, tulburări de comportament alimentar, tulburări de somn, dependenţă de substanţe psihoactive, tulburări de personalitate, etc.
 • Poate fi aplicată sub formă de psihoterapie individuală, de grup, de cuplu sau de familie.

Activități de dezvoltare socio-emoțională pentru copii

 • Vizează debutul vieții sociale a copilului
 • Urmărește dezvoltarea capacității lui de a stabili și menține interacțiuni cu adulții și copiii
 • Dezvoltă capacitatea de a-și percepe și exprima emoțiile, de a înțelege și a răspunde emoțiilor celorlalți, precum și dezvoltarea conceptului de sine

 În prezent, dorește să implementeze un nou serviciu destinat proaspeților părinți, și nu numai, care va avea la bază auto-cunoașterea părintelui. Terapia va presupune mai multe întâlniri care pun accent pe acumularea și dezvoltarea cunoștințelor parentale, analizând atât comportamentul copilului, dar și al părintelui.

După auto-conștientizarea părintelui, terapia se va axa pe dezvoltarea relațiilor de atașament, pe gestionarea corectă a emoțiilor și a sentimentelor de înțelegere a procesului de creștere a copiilor.

Acest tip de consiliere presupune evaluarea atitudinilor și practicilor care sunt asociate cu interacțiunile pozitive părinte-copil și dezvoltarea sănătoasă a copiilor în vârstă de până la 3 ani.

Pentru o întrevedere, programările se fac direct la psihologul Dana Ofelia Oprea, tel. 0742 – 329 870.


Ce este un psiholog?

Un psiholog este un absolvent al facultății de psihologie care se ocupă, generic vorbind, cu studiul minții umane. Desigur, această interpretare este mult prea vastă, iar nu oricine termină facultatea de psihologie este automat psiholog. Tocmai pentru că domeniul psihologiei este atat de amplu, e imposibil ca după terminarea facultății să ai abilități pe toate domeniile acoperite de psihologie. Psihologii urmează după facultate un program suplimentar de formare într-o anumită direcție. Direcțiile mari de formare – recunoscute și validate prin Colegiul Psihologilor din Romania sunt:

 • Psihologie clinică și psihoterapie
 • Psihologia muncii, transporturilor și serviciilor
 • Psihologie educatională, consiliere școlară și vocațională
 • Psihologia apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Astfel, dupa terminarea facultății, psihologii se pot specializa pe unul dintre domeniile de mai sus. După care merg la Colegiul Psihologilor din România, care în urma unei evaluări a ceea ce au facut și a competențelor pe care le au le dau acreditare pe un anumit domeniu.

Această reprezentare, ca și atribuții, este una foarte simplist prezentată, deoarece pe fiecare specializare sunt multe alte lucruri pe care psihologul respectiv le poate face, însă această prezentare succintă ne face să întelegem mai bine direcția în care merge fiecare specializare.

Ce este un psiholog clinician?

Psihologia clinică studiază şi intervine asupra factorilor psihologici cu relevanţă pentru stările de sănătate şi de boală. Psihologul clinician este absolvent al facultății de psihologie specializat pe evaluarea și psihodiagnosticul problemelor psihice, evaluarea stării de sănătate mintală a diferitelor categorii de persoane dar și intervenții scurte focalizate pe probleme specifice.

Psihologul atestat în psihologia clinică (numit generic şi psiholog clinician) are următoarele competenţe generale:

 • Cunoaştere a bazei teoretice şi a eticii profesionale în psihologia clinică;
 • (Psiho)Diagnostic şi evaluare clinică;
 • Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică;
 • Cercetare;
 • Educaţie şi training (formare profesională).

Când ne adresăm unui psiholog?

Un răspuns simplu și scurt ar fi atunci când considerăm că avem o problemă care se încadrează în competențele acestuia. Psihologul este un specialist pe care îl putem alege ca partener în demersul nostru de a depăși momente critice, de a identifica alternative atunci când soluția pe care am găsit-o nu ne mulțumește, sau atunci când copilul nostru are probleme de comportament, de adaptare sau are anumite manifestări și acțiuni care pot fi considerate îngrijorătoare pentru vârsta sau educația lui.