L-V : 730 - 2200

S-D : 800 - 2200

 Piscină

“Nu vă mulţumiţi să plutiţi. Încercaţi să înotaţi. Darul de a pluti îl au numai lucrurile uşoare.” (Valeriu Butulescu, 1953)

Acesta este îndemnul prozatorului român…Dar de ce tocmai înotul?

Ei bine, pentru că acesta nu este doar un sport care aduce beneficii multiple asupra organismului, cum ar fi o dezvoltare armonioasă, știut fiind faptul ca înotul este printre singurele sporturi care îți pune în mișcare aproape toți mușchii corpului, dar este considerat și o terapie pentru suflet, reflectându-se într-un moral sănătos și o capacitate de a combate stresul.

La Casa EMA găsești un bazin de agrement semi-olimpic, cu dimensiuni de 25mX15 m. Sunt 4 culoare de înot, de dimensiuni standard agreate de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, adică 2,5 m lățime si 25m lungime. Adâncimea apei variază de la 1,45m până la 1,65m.
De asemenea, este configurată și o zonă cu adâncime a apei mai mică, dedicată activităților recreative sau lecțiilor de înot de inițiere. Aici apa are între 1,20m si 1,35 m adâncime.

5 motive pentru a te apuca de înot

 1. Musculatura tonifiata

  Prin practicarea înotului, chiar și fără forțarea la limită a corpului, toți mușchii sunt antrenați, deoarece prin mișcările specifice acestui sport, toți mușchii corpului sunt întinși, căpătând rezistență și flexibilitate.

 2. Creșterea rezistenței cardio-pulmonare

  Este cunoscut faptul că prin practicarea înotului frecvența cardiacă este stimulată, acest lucru fiind posibil datorită faptului că toate grupele musculare sunt puse în mișcare simultan, supunând organismul la un antrenament total.

 3. Accelerează arderea caloriilore

  Pentru eliminarea surplusului de kilograme, pentru o siluetă de invidiat, sau pur și simplu pentru menținerea în formă, înotul este cel care îți aduce cele mai mult rezultate, astfel că, într-o oră de înot se ard între 600 până la 800 calorii.

 4. Grăbește vindecarea

  Înotul grăbește vindecarea în anumite dezabilități locomotorii, fiind și o bună alterantivă pentru recuperarea unor afecțiuni precum hernia de disc, astm sau artrită.

 5. Ajută la eliminarea stresului

  Practicarea regulată a înotului are efecte și asupra laturii psihice, pshihologii americani susțin că 70% dintre cei care practică acest sport, manifestă mai intens emoțiile plăcute, fenomen explicat prin faptul că apa exercită presiune asupra corpului iar aceasta înseamnă un masaj blând, constant ce calmează și relaxează. Se eliberează astfel hormonul fericirii, deci…ajută in tratarea depresiei.

Dacă motivele enumerate mai sus te-au determinat să te apuci de acest sport, nu este nevoie să aștepți vara, pentru a începe să îl practici.
Motivul este unul simplu: Casa EMA.

Bazinul de hidromasaj (jacuzzi) aferent piscinei de înot are o temperatură a apei numai bună, de 33° C, căldura apei producând hormonul numit endorfină – acesta este cunoscut mai bine ca și hormonul fericirii – deci aveți deja un motiv sănătos și o cale la îndemână de a-l stimula!

Pe lângă acestea jacuzzi-ul are o mulțime de beneficii asupra sănătății: fiind dotat cu hidromasaj, acesta ameliorează durerile musculare, articulare sau osoase, contribuie la un somn odihnitor, iar pentru cei care se află în plină cură de slăbire, vă anunțăm că jacuzzi-ul stimulează metabolismul, pentru o pierdere în greutate rapidă și constantă.

Dacă simți că nu ești în apele tale, Casa EMA îți vine în ajutor.
Pe lângă dotările moderne și profesioniste enumerate mai sus, îți mai pune la dispoziție instructori de înot talentați, cu experiență în artele acestui minunat sport.