L-V : 730 - 2200

S-D : 800 - 2200




TOP 10 motive să-ți duci copilul la înot

  1. Sport indoor, se poate practica tot timpul anului

Înotul este un sport care nu depinde de sezon. Vara se poate practica la mare, ștranduri sau bazine in aer liber, iar în sezoanele mai răcoroase în piscine acoperite, fix cum este cea din centrul SPA Casa EMA.

  1. Antrenori pricepuți

Școala de ÎNOT Casa EMA are 8 antrenori pregătiți tot timpul să învețe pe oricine să înoate într-un mod distractiv. Ajută la învingerea fricii de apă și predau un stil frumos, elegant și, mai ales, sănătos de înot. De fapt, mai multe stiluri, începând cu bras și craul, continuând până la spate și fluture.

Se ajută de tot felul de materiale precum baghete sau plute. Voi trebuie doar să echipați copilul cu cască, ochelari, șlapi și prosop. Care se găsesc, în marea majoritate și ele la recepția Casei EMA, apropo.

Unde mai pui că se mai fac și promoții din când în când, cu prețuri mici. Trebuie doar să urmăriți pagina de facebook Casa EMA să aflați când. (ACUM, de exemplu, PÂNĂ ÎN 8 APRILIE este disponibil ABONAMENTUL FĂRĂ PĂCĂLEALĂ!!!)

  1. Bazin frumos, condiții foarte bune cu prețuri accesibile

Raportat la alte sporturi, înotul este accesibil din punct de vedere financiar, iar în Bistrița bazele sportive cu bazin de înot sunt de o calitate foarte bună. Casa EMA pune la dispoziție un bazin încălzit la 30 de grade, de dimensiuni semi-olimpice, adică 25 m lungime și 15 m lățime, cu 4 culoare de înot și o zonă cu apă mai mică, pentru partea de inițiere-învățare. Mai mult, pune la dispoziție un bazin de jacuzzi cu apă mai caldă, în care copiii se joacă la final de oră, iar adulții se relaxează la hidromasaj. Nu deodată, bineînțeles, că nu prea te poți relaxa cu o grămadă de stropi de apă în ochi, nu?

  1. Părinții au ce face între timp – sală, aerobic, masaj, tratamente corporale

Pe lângă zona de piscine, unde menționăm și sauna uscată pe care părinții o pot folosi în timp ce copiii învață să înoate, mai există și sală de fitness, la rândul ei cu antrenori de seamă. Așa că vă puteți antrena sub supravegerea acestora până copiii termină lecția de înot. Kangoo Jumps sau BodyFit sunt alte două sporturi pe care le pot practica atât mămicile, cât și tăticii sau bunicii.

Trecem apoi la partea mai ușoară, în care stați liniștiți la un masaj, un tratament corporal de relaxare sau terapeutic sau chiar tratamente speciale în salonul de cosmetică de la Casa EMA.

Sau pur și simplu vă uitați la copii cum înoată, de la cafenea, cu un ceai, cafea sau cu o Limonadă Senzație în mână.

  1. Copiii învață să se descurce în apă și pot să înoate când merg la mare, spa-uri sau alte locuri cu piscine.

Știm că tot timpul vrei să mergi în concediu cu copiii și ți-ar plăcea să poți să îi lași liniștit în mare, piscină sau în orice alte locuri fancy cu apă mai umbli. Aici venim noi cu soluția. Odată ce a învățat să înoate, nu îți mai faci probleme, pot să își poarte singuri de grijă la tobogane și tu poți citi în liniște o carte de dragoste sau polițistă.

O altă chestie foarte bună la înot este că îi obosește mai tare pe cei mici, iar după o sesiune de înot / bălăceală, vor dormi repede și adânc. Și un alt beneficiu foarte important: cu cât stau mai mult cu capul sub apă, cu atât vorbesc mai puțin.

  1. Riscul redus de accidentări

Înotul este un sport sigur, iar riscul de a suferi orice tip de accidentare este foarte mic. Asta spre deosebire de sporturile de contact sau, generic vorbind, cele terestre, unde pericole pot să vină din orice parte. Mai mult, înotul ajută la întărirea ligamentelor articulare și chiar ajută la prevenirea accidentărilor. Singura posibilitate să te lovești e dacă nu ești atent când ajungi la capătul culoarului și te dai cu capul de margine. Ceea ce nu e cazul la noi, pentru că am zis deja ce antrenori atenți avem.

  1. Recomandarea tuturor medicilor

Foarte multe afecțiuni ale spatelui sau membrelor superioare și inferioare se rezolvă cu înotul, astfel că majoritatea medicilor recomandă constant înotul. Recuperarea post-traumatică făcută în apă este mult mai rapidă, deci și specialiștii vor sugera înotul practicat corect sau mișcări specifice afecțiunilor, făcute în apă.

Tot practicat corect, înotul poate să ajute la rezolvarea unor alte probleme din zone diferite. Se poate regla respirația și se pot ameliora afecțiuni ale canalelor respiratorii, ajută la o mai bună concentrare pentru că se oxigenează foarte bine creierul sau stimulează circulația sangvină.

  1. Dezvoltare pe toate grupele musculare, e cel mai complex sport, solicită tot corpul și îl dezvoltă uniform, armonios

Copiii care practică înotul frecvent de la vârste fragede arată mult mai bine decât cei care nu fac acest sport. Este un fapt foarte bine cunoscut că înotul e cel mai complex sport, în care sunt angrenate toate grupele musculare, în special pectoralii, umerii sau fesele. În plus, ajută copiii să aibă și o postură corectă, pentru că stilurile de înot te țin drept în apă.

  1. Socializare cu alți copii în alt mediu decât cel normal, în apă, plus că mai crește încrederea în sine

Deși e un sport individual, înotul se învață în grupe de copii. Acolo toată lumea socializează, fie copiii între ei, fie copiii cu antrenorul. Se fac și glumițe și este în general o atmosferă deschisă și relaxantă, în cadrul căreia copiii se simt în largul lor și cresc obișnuiți să socializeze, dar să și concureze, când se mai organizează competiții interne distractive. Faptul că și învață și sunt lăudați de antrenor și apoi de părinți ajută la creșterea stimei de sine. Pot avea conversații cu colegii de la grădi sau școală, în care să simtă că sunt apreciați și de colegi sau chiar pot face concursuri cu ei pe care să le câștige.

  1. Sport elitist

Întotdeauna înotul a fost considerat, alături de tenis, un sport nobil. Este un sport curat și elegant, care conferă practicanților un anumit statut.

Pentru toate acestea, noi îl recomandăm cu căldură! E la modă să știi să înoți corect cu capul sub apă, deci trimite-ți copiii să învețe, apoi hai și tu, depășește frica de apă, dacă încă o mai ai!

 

Un text de Mihai Oprea